U sklopu projekta „Uživam tradicijo“ održane radionice s lokalnim ponuđačima turističkih usluga

U studenome ove godine (20. i 27. 11. 2017.) održane su dvije radionice za ugostitelje i voditelje planinarskih domova u Jurkovom Selu, u Seljačkom domaćinstvu „Podžumberak”.

Jurkovo Selo, 20. i 27.11.2017.

U studenome ove godine (20. i 27. 11. 2017.) održane su dvije radionice za ugostitelje i voditelje planinarskih domova u Jurkovom Selu, u Seljačkom domaćinstvu „Podžumberak”. Javna ustanova „Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje“ provela je radionice u sklopu EU projekta „Uživam tradicijo“ iz prekogranične suradnje Slovenije i Hrvatske, program Interreg V-A SI-HR. Glavni cilj projekta je uspostavljanje kulinarske transverzale od Panonije do Jadrana koja će posjetiteljima ponuditi jedinstveni doživljaj autohtone tradicije i kulinarstva u obliku privlačnih turističkih programa. Na temelju dugoročno održivog sudjelovanja lokalnih ponuđača turistički će se programi provoditi na jedinstvenim područjima baštine Slovenije i Hrvatske: klijet na Trškoj gori, Botanički vrt i Muzej grada Ljubljane, Trubarjeva domačija u Rašici, Lončarsko selo Filovci – muzej na otvorenom, Park prirode Žumberak–Samoborsko gorje, jezgrama naselja Prezid i Vrsar i u muzejima Krapine.

Pod budnim okom domaćice Snježane Klanfar, uzvanici su se mogli okušati u modernoj izvedbi različitih tradicionalnih jela, koja su kasnije i degustirali. Pripremali su se namazi od graha i čvaraka, pastrve, kobasice i krvavice, kisela repa sa suhim mesom, žganci s različitim prilozima i salatama, žumberačka pogača i dr. Uz obaveznu žumberačku grebljicu, ocvirnicu i rogačnicu, uzvanici su zajedno sa domaćinima i djelatnicima Parka raspravljali o aktivnijoj suradnji i turističkim potencijalima ovoga kraja.

http://www.park-zumberak.hr/index.html

Podijeli