Održana radionica književnosti i kulinarstva inspirirana Cankarovim djelima

U okviru radionice baštinske zajednice u Gastronomskom i turističkom centaru KULT316 učenici BIC Ljubljane stvorili su istinski cankarjevu atmosferu. Pripremili su i služili autentična jela iz Cankara. Inspirirani autorovima Crticama koje su doprinijele maštovitom predstavljanju pripremljenih delicija. Citati iz književnog rada povezivali su književnost i kulinariku, dovodeći radionicu na sasvim novu razinu. Cankarova jela biti […]

U okviru radionice baštinske zajednice u Gastronomskom i turističkom centaru KULT316 učenici BIC Ljubljane stvorili su istinski cankarjevu atmosferu. Pripremili su i služili autentična jela iz Cankara. Inspirirani autorovima Crticama koje su doprinijele maštovitom predstavljanju pripremljenih delicija. Citati iz književnog rada povezivali su književnost i kulinariku, dovodeći radionicu na sasvim novu razinu. Cankarova jela biti će ponovo pripremljena 5 travnja u Cankarvom domu tijekom eventa Kulturni bazar, koja je glavna tema Europska godina kulturne baštine, s posebnom pažnjom na Cankarovu godinu 2018.

Radionica je provedena u okviru projekta Uživam tradicijo, Programa prekogranične suradnje V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020.

Podijeli