U Samoboru održana kulinarska radionica s udrugom Etno Fletno

U subotu, 21. travnja 2018., održana je radionica s lokalnim pružateljima turističkih usluga u prostorima udruge Etno Fletno na adresi Savke Dabčević Kučar 6, u Samoboru. Ovu, treću po redu, kulinarsku radionicu Javna ustanova „Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje“ je kao partner na projektu „Uživam tradiciju“ organizirala zajedno s vanjskim suradnikom – udrugom Etno […]

U subotu, 21. travnja 2018., održana je radionica s lokalnim pružateljima turističkih usluga u prostorima udruge Etno Fletno na adresi Savke Dabčević Kučar 6, u Samoboru.
Ovu, treću po redu, kulinarsku radionicu Javna ustanova „Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje“ je kao partner na projektu „Uživam tradiciju“ organizirala zajedno s vanjskim suradnikom – udrugom Etno Fletno. Cilj radionice je obrazovati lokalno stanovništvo o kulinarskoj baštini cijelog kraja Parka prirode te povezati sudionike u baštinsku zajednicu, koja će aktivno promovirati nematerijalnu kulturu ovih prostora i nakon završetka projekta.
Uz pomoć domaćina, sudionici su pravili, degustirali i razmijenili recepte za heljdin kruh s orasima i heljdin kolač sa sirom, blagdanski slatki kruh i pletenicu, ocvirnjaču, rogačnicu, rudarsku greblicu i orašnice.

Podijeli