Prezentacija projekta „Uživam tradicijo“ kroz kulinarske radionice na temu zagorskih štrukli

U sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata u Krapinsko – zagorskoj županiji te projekta „Uživam tradicijo“, Zagorska razvojna agencija organizira kulinarsku radionicu o interpretaciji na temu pripreme zagorskih štrukli koja će se održati u srijedu, 9. svibnja 2018. godine u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, s početkom u 10 sati. Uz prezentaciju programa prekogranične […]

U sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata u Krapinsko – zagorskoj županiji te projekta „Uživam tradicijo“, Zagorska razvojna agencija organizira kulinarsku radionicu o interpretaciji na temu pripreme zagorskih štrukli koja će se održati u srijedu, 9. svibnja 2018. godine u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, s početkom u 10 sati.

Uz prezentaciju programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska te projekta „Uživam tradicijo“ u sklopu kojeg Zagorska razvojna agencija sudjeluje u ulozi projektnog partnera, održat će se kulinarske radionice na temu zagorskih štrukli, na 3 različita punkta – na jednom će na tradicionalan način štrukle pripremati bake, na drugom profesionalni kuhar iz hotela, dok će na trećem punktu učenici Srednje škole Zabok pokazati svoje znanje i umijeće. Također, u sklopu radionica će gostovati predstavnica Parnasa, Zavoda za kulturu i turizam iz Slovenije, partnerske organizacije na projektu „Uživam tradicijo“ koja će posjetitelje upoznati sa značenjem i vrijednošću slovenske kulinarske baštine – poprtnika (božićnog kruha) te predstavnici udruge “Tradicija Zagorja” koji će predstaviti tijek procesa zaštite štrukli. Ujedno, ovo događanje uvod je u Štruklijadu koja će biti održana u srpnju u „Starom selu“ u Kumrovcu.

Cilj radionice je kroz prezentaciju pripreme promovirati gastronomsku vrijednost zagorskih štrukli, ukazati na važnost očuvanja tog tradicionalnog zagorskog specijaliteta te stvaranja autohtonog gastronomskog proizvoda i promocije istog u sklopu tradicionalne ugostiteljske ponude Hrvatskog zagorja.

Podijeli