U Samoboru održane dvije radionice s učenicima Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole

U četvrtak, 24. svibnja 2018., Javna ustanova »Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje« provela je dvije radionice s učenicima ugostiteljske škole u sklopu projekta »Uživam tradiciju«. Radionice su održane u prostorima kuharskog i ugostiteljskog praktikuma Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor koja je pridruženi partner na projektu. Tema prve radionice je bio blagdanski kruh, a […]

U četvrtak, 24. svibnja 2018., Javna ustanova »Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje« provela je dvije radionice s učenicima ugostiteljske škole u sklopu projekta »Uživam tradiciju«. Radionice su održane u prostorima kuharskog i ugostiteljskog praktikuma Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole Samobor koja je pridruženi partner na projektu. Tema prve radionice je bio blagdanski kruh, a na drugoj su učenici pripremali tradicijske slastice samoborskog i žumberačkog kraja. Članica baštinske zajednice na projektu, Snježana Klanfar (OPG Podžumberak), upoznala je učenike s receptima spomenutih područja.
Uz njenu i pomoć učiteljica, učenici su pripremali božićnjak, prijateljski hleb, žumberačku pogaču, pogačice s čvarcima, rogačnicu, ocvirnjaču, kuglof, medenjake te namaze od graha i sira. Cilj radionica je bio prenijeti učenicima znanje o kulinarskoj baštini, a i naučiti je prezentirati na moderan način. Javna će ustanova svoju baštinsku zajednicu i sve zainteresirane aktivno obaviještavati o narednim radionicama s učenicima, a školu pozivati na druga projektna događanja.

Podijeli