U Sošicama održana 4. radionica s lokalnim pružateljima turističkih usluga

U petak, 25. svibnja 2018., održana je četvrta radionica s lokalnim pružateljima turističkih usluga u prostorima buffeta »Radić-Ilas« u Sošicama. Kulinarsku je radionicu Javna ustanova „Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje“ na projektu „Uživam tradiciju“ organizirala zajedno s vanjskim suradnikom, članicom baštinske zajednice i domaćicom na obiteljskom gospodarstvu, Snježanom Radić. Cilj radionice je obrazovati lokalno […]

U petak, 25. svibnja 2018., održana je četvrta radionica s lokalnim pružateljima turističkih usluga u prostorima buffeta »Radić-Ilas« u Sošicama. Kulinarsku je radionicu Javna ustanova „Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje“ na projektu „Uživam tradiciju“ organizirala zajedno s vanjskim suradnikom, članicom baštinske zajednice i domaćicom na obiteljskom gospodarstvu, Snježanom Radić. Cilj radionice je obrazovati lokalno stanovništvo o kulinarskoj baštini cijelog kraja Parka prirode te povezati sudionike u baštinsku zajednicu, koja će aktivno promovirati nematerijalnu kulturu ovih prostora i nakon završetka projekta.
Nakon predstavljanja projekta »Uživam tradicijo«, upoznavanja svih učesnika i programa radionice, sudionici su krenuli u izradu autohtonih jela. Uz pomoć domaćina, sudionici su pravili božićnjak, prijateljski hleb, žumberačku pogaču, kruh s koprivom, ocvirnjaču i sirnicu.
Uz starije članove baštinske zajednice na radionici su nam se pridružili i djelatnici Centra »Ozalj«, Udruga Krabat te LAG Vallis Colapis.

Podijeli