Najavljujemo: TISUĆLJEĆA KULINARSTVA 2018.

U Eko – centru Budinjak, 8. i 9. rujna 2018. održat će se četrnaesta po redu manifestacija “Tisućljeća kulinarstva”. Pozivamo Vas da nam se pridružite u Arheološkom parku u Budinjaku i otisnete se s nama na putovanje kroz vrijeme – saznajte kakvog su okusa i mirisa bili pretpovijest, rimsko doba, srednji te novi vijek. Otkrijte […]

U Eko – centru Budinjak, 8. i 9. rujna 2018. održat će se četrnaesta po redu manifestacija “Tisućljeća kulinarstva”. Pozivamo Vas da nam se pridružite u Arheološkom parku u Budinjaku i otisnete se s nama na putovanje kroz vrijeme – saznajte kakvog su okusa i mirisa bili pretpovijest, rimsko doba, srednji te novi vijek. Otkrijte što su to liquamen, verjuice i miloduh, umotajte s nama svoju pastrvu u glinu, zakuhajte vodu vrućim kamenjem, te otkrijte kako su datulje i papar zapravo izvrsna kombinacija!

Program je jednodnevan i započinje u 10:00 sati stručnim vodstvom po poučnoj stazi “Staza kneževa”, pri čemu posjetitelji sami beru samoniklo bilje koje će kasnije koristiti u pripremi hrane. Po povratku u Eko – centar posjetitelji se raspoređuju u četiri radionice: pretpovijesna, rimska, srednjovjekovna te tradicionalna kuhinja. Uz pomoć voditelja radionica priprema se hrana po receptima iz naših kuharica. Radionice završavaju oko 18:00 sati.

Ukoliko smo Vas uspjeli zainteresirati, rezervirajte svoje mjesto na:
[email protected]
telefon: +385 (0)1 3327 677 ili +385 (0)99 426 4731

Manifestacija je sufinancirana sredstvima iz projekta “Uživam tradicijo” u sklopu programa suradnje Interreg V –A Slovenija – Hrvatska, a ove su godine Tisućljeća kulinarstva dobila pravo korištenja markice Europske godine kulturne baštine.

S veseljem Vas očekujemo na Budinjaku!

Podijeli