Održane kulinarske radionice tradicijske kuhinje Hrvatskog zagorja u okviru projekta Uživam tradiciju

U organizaciji Zagorske razvojne agencije i Kulinarskog Instituta Kul IN, u Sisku su od 5. do 7. listopada 2018. godine održane kulinarske radionice za dvadesetak polaznika na temu tradicijske kuhinje Hrvatskog zagorja. Na trodnevnim kulinarskim radionicama sudjelovali su učenici 3. i 4. razreda  ugostiteljsko turističke struke i profesori Srednje škole Zabok, ugostitelji restorana »Slatinski Gaj« […]

U organizaciji Zagorske razvojne agencije i Kulinarskog Instituta Kul IN, u Sisku su od 5. do 7. listopada 2018. godine održane kulinarske radionice za dvadesetak polaznika na temu tradicijske kuhinje Hrvatskog zagorja. Na trodnevnim kulinarskim radionicama sudjelovali su učenici 3. i 4. razreda  ugostiteljsko turističke struke i profesori Srednje škole Zabok, ugostitelji restorana »Slatinski Gaj« te djelatnice Zagorske razvojne agencije.

Prvog dana polaznici su se okušali u pripremi purice na različite načine te izradi zagorskih štrukli pod stručnim vodstvom Kul IN-ovi chefova Marka Hernauta i Ivana Plantaka. Nakon aktivnog kulinarskog dijela, uslijedilo je predavanje enologa Lovre Miklaužića o povijesti sommelierstva, općoj kulturi vina, osnovama enologije te upoznavanje sa stilistikom vina.

Sljedećeg dana pripremao se kotlet, različite vrste priloga i servirale plate dok su se u slastičarskom dijelu izrađivale seljačke pite – slane i slatke verzije. Nakon kulinarskog dijela radionica, polaznici su naučili nešto više o stilovima bijelog i crnog vina, degustirali različite vrste vina te se okušali u pravilnom serviranju vina.

Posljednjeg dana kulinarskih radionica polaznici su upoznati s osnovama prezentacije jela u toplim kupkama, pripremanjem rižota i variva, a okušali su se i u pravljenju medenjaka. Nakon ručka uslijedilo je zanimljivo predavanje o menadžmentu u ugostiteljstvu koje je održao voditelj edukacije Zdravko Perić, a nakon predavanja svim polaznicima trodnevnih kulinarskih radionica podijeljena su priznanja o sudjelovanju.

Sudjelovanjem u trodnevnim kulinarskim radionicama i predavanjima kroz pripremu tradicionalnih jela na suvremen i moderan način u profesionalnom okruženju uz stručno vodstvo, polaznicima je pružena mogućnost okušati se u novim izazovima te spoznati važnost svojega zanimanja u razvoju vlastite karijere.

Podijeli