Pozivamo Vas na radionicu u sklopu prekograničnog Festivala božićnog kruha u Sošicama!

Pozivamo Vas da nam se pridružite na radionici u sklopu prekograničnog festivala božićnog kruha koji će se održati u subotu, 01. prosinca 2018. od 10 sati u buffetu Radić Ilas u Sošicama. Događaj će se sastojati od radionice božićnog kruha, izložbe i prikazivanja filma za sve uzraste. Na događaj su dobrodošli svi zainteresirani, a imate […]

Pozivamo Vas da nam se pridružite na radionici u sklopu prekograničnog festivala božićnog kruha koji će se održati u subotu, 01. prosinca 2018. od 10 sati u buffetu Radić Ilas u Sošicama.

Događaj će se sastojati od radionice božićnog kruha, izložbe i prikazivanja filma za sve uzraste. Na događaj su dobrodošli svi zainteresirani, a imate priliku i pokazati svoje vještine oblikovanja ukrasa za božićnjak!

Naučite izraditi pletenice, figurice ptica i ostalih životinja koje će krasiti upravo Vaš božićni kruh, a razgledati možete i izložbu slovenskih božićnih kruhova: poprtnika i župneka. Saznajte kako se pravi božićnjak u Gorskom Kotaru te još mnogo toga!

Priprema blagdanskog božićnog kruha u Republici Sloveniji upisana je u Registar nematerijalne kulturne baštine od 2013. godine, a prijava u Republici Hrvatskoj je pokrenuta ove godine. Pridružite nam se da zajedničkim snagama očuvamo ovo kulturno dobro!

Radionicu i izložbu organiziraju Javna ustanova Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje i Zavod Parnas (Velike Lašče, Slovenija). Festival božićnog kruha prekogranični je događaj, a održava se u sklopu projekta Uživam tradiciju, program Interreg V-A Slovenija – Hrvatska za razdoblje 2014 – 2020.

Cjelokupni raspored Festivala nađite na: zavod-parnas.org

Ilustracija: Marija Prelog, akad. ilustr.

Podijeli