Prekogranični Festival božićnog kruha

U projektu Uživam tradicijo kroz kulinarske festivale interpretiramo kulinarsku baštinu od Panonije do Jadrana. Od 15.11.2018. do 6.1.2019. godine povezali smo 36 izložbi, radionica i drugih događanja na prekograničnom Festivalu božićnog kruha, koji koordinira Zavod Parnas, a centar događanja nalazi se u Trubarovoj kući u Rašici. Priprema božićnog kruha u Sloveniji zaštićena je kao nematerijalna […]

U projektu Uživam tradicijo kroz kulinarske festivale interpretiramo kulinarsku baštinu od Panonije do Jadrana. Od 15.11.2018. do 6.1.2019. godine povezali smo 36 izložbi, radionica i drugih događanja na prekograničnom Festivalu božićnog kruha, koji koordinira Zavod Parnas, a centar događanja nalazi se u Trubarovoj kući u Rašici.

Priprema božićnog kruha u Sloveniji zaštićena je kao nematerijalna baština Slovenije od 2013. godine, a ove godine partneri projekta Uživam tradicijo poslali su prijedlog za zaštitu božićnjaka (Žumberak) i župneka (Prezid) Ministarstvu kulture Republike Hrvatske.

Svi događaji festivala su besplatni, a trenutni program može se pratiti na web stranici Instituta Parnas ili na Fb stranici POPRTNIK.

Podijeli