Pilot tura u Vrsar

7. lipnja 2019. partneri projekta proveli smo prvo od pilot tura na jednu od područja baštine na kulinarskoj transverzali – Vrsar. Pozvali smo novinare iz slovenskih i hrvatskih medija da posjete turu. Program u Vrsaru bio je raznovrstan – pješice i s biciklima smo istraživali ​​ulice i okolicu ovog istarskog grada na rubu Limskog zaljeva, […]

7. lipnja 2019. partneri projekta proveli smo prvo od pilot tura na jednu od područja baštine na kulinarskoj transverzali – Vrsar. Pozvali smo novinare iz slovenskih i hrvatskih medija da posjete turu. Program u Vrsaru bio je raznovrstan – pješice i s biciklima smo istraživali ​​ulice i okolicu ovog istarskog grada na rubu Limskog zaljeva, ali crvena nit našeg puta bilo je tradicionalno kulinarstvo, kojeg su sudionici upoznavali uz pomoć vodiča interpretatora i ponuđača lokalnih jela. Sudionici su pohvalili raznovrstnost programa, a posebno po njihovem mišljenju pravu kombinaciju aktivnosti, kulinarstva i upoznavanja s poviješću i tradicijom.

Na turi su sudjelovali novinari iz sljedećih medija: MMC RTV, Jutarnji glas, Glas Istre, AgroIstra, HRT in TV Novo mesto.

 

Na slici degustacija maslinovog ulja.

Podijeli