Najavljujemo – TISUĆLJEĆA KULINARSTVA 2019.

U posjetiteljskom centru Budinjak, 7. i 8. rujna 2019. održat će se petnaesta po redu manifestacija “Tisućljeća kulinarstva”. Pozivamo Vas da nam se pridružite u Arheološkom parku u Budinjaku i otisnete se s nama na putovanje kroz vrijeme – saznajte kakvog su okusa i mirisa bili pretpovijest, rimsko doba, srednji te novi vijek. Otkrijte što […]

U posjetiteljskom centru Budinjak, 7. i 8. rujna 2019. održat će se petnaesta po redu manifestacija “Tisućljeća kulinarstva”. Pozivamo Vas da nam se pridružite u Arheološkom parku u Budinjaku i otisnete se s nama na putovanje kroz vrijeme – saznajte kakvog su okusa i mirisa bili pretpovijest, rimsko doba, srednji te novi vijek. Otkrijte što su to liquamen, verjuice i miloduh, umotajte s nama svoju pastrvu u glinu, zakuhajte vodu vrućim kamenjem, te otkrijte kako su datulje i papar zapravo izvrsna kombinacija!

Program je jednodnevan i započinje u 10:00 sati stručnim vodstvom po poučnoj stazi “Staza kneževa”, pri čemu posjetitelji sami beru samoniklo bilje koje će kasnije koristiti u pripremi hrane. Po povratku u Eko – centar posjetitelji se raspoređuju u četiri radionice: pretpovijesna, rimska, srednjovjekovna te tradicionalna kuhinja. Uz pomoć voditelja radionica priprema se hrana po receptima iz naših kuharica. Radionice završavaju oko 18:00 sati, a cijena po osobi iznosi 40 HRK. Za oba dana manifestacije organiziran je besplatni autobusni prijevoz iz Zagreba, s parkirališta Gradske uprave Grada Zagreba u 8 sati te s autobusnog kolodvora u Samoboru u 9 sati. Rezervacije za prijevoz su obavezne.

Ukoliko smo Vas uspjeli zainteresirati, rezervirajte svoje mjesto na:
e-mail: [email protected]
telefon: +385 (0)1 3327 659 ili +385 (0)99 862 1363

Manifestacija je sufinancirana sredstvima iz projekta “Uživam tradicijo” u sklopu programa suradnje Interreg V –A Slovenija – Hrvatska.
S veseljem Vas očekujemo na Budinjaku!

Podijeli