TZO Vrsar

About partner

TZO Vrsar fosters the preservation of Vrsar culinary heritage by activating a heritage community, issuing a book of recipes, improving the existing gastronomic offer and events, as well as promoting them through the brand “Uživam tradicijo/ Enjoying tradition”.

Gastro experience

About location

Živopisni ribarski gradić s poviješću dugom gotovo 2000 godina u koji se svojevremeno zaljubio i slavni talijanski ljubavnik i pustolov Giacomo Casanova. Vrsar je mjesto uistinu jedinstvene ljepote i ozračja, što su oduvijek prepoznavali kako ljubitelji kupanja i opuštanja uz plažu, tako i brojni umjetnici, te lovci na uzbuđenja na njegovim biciklističkim stazama kroz zaštićenu šumu Kontija. U samoj blizini Vrsara nalazi se i jedno od najljepših prirodnih bogatstava Istre – Limski zaljev.

Stari dio grada je izgrađen na brežuljku, s kamenim kućama i skrovitim uličicama, podno kojeg se nalazi marina i luka zaštićena nizom od 18 otočića, u čemu se može najbolje uživati s jednog od brojnih vrsarskih vidikovaca. Vrsar je prepoznat i kao grad kipara, uz brojne skulpture raspoređene po gradu, a posebna atrakcija je park skulptura Dušana Džamonje.

Izvor: TZOVrsar