Prekmurska prica

Datum: u svako doba godine, po prethodnom po dogovoru

Lokacija: Prekmurje

Prekmurska priča
Kako se uklopiti s lokalnom okolinom i što se može učiniti kako bi se poistovjetili sa životima srdačnih ljudi poput Prekmuraca? Jednostavno, idemo na njihovu igru, upoznajemo njihovu kulturu, kulinarstvo, život. Poseban program koji će istovremeno zabavljati, nasmijati vas i podučiti.

Program
U 8.00 polazak autobusa s dogovorenog mjesta prema Prekmurju, gdje nas u Filovcima čeka pravo iskustvo Prekmurja. Ovdje ćemo osjetiti Prekmurje na vrlo poseban i iskren način. Posjet etnološkom muzeju na otvorenom koji vas vraća u Prekmurje nekadašnjoj i raskošnoj tradiciji lončarstva.

Vožnja do Lončarskog sela Filovci, nakon čega slijedi dobrodošlica pozdravi. Nakon toga slijedi razgled muzeja i prezentacija lončarstva. U međuvremenu ćete moći kušati domaći aperitiv iz Filovci. Sudionice će se potom podijeliti u grupe, nakon čega slijedi zabavni dio od tri zadatka gdje ćemo, uz sudjelovanje članova i članova zajednice baštine, isprobati različite kuharske, dizajnerske i jezične vještine (primjeri dolje navedenih zadataka). Nakon obavljenih zadataka, vrijeme je za opuštanje i ručak s domaćom, svježe prirpremljenim bogračem i prekmurskom gibanicom.

Zadaci po grupama:

LONČARSKI ZADATAK (zadatak: Umjetnost ručnih vještina, redoslijed: Bojenje keramičkih posuda)
KULINARSKI ZADATAK (zadatak: Priprema Prekmurske gibanice, (dodatno zadatak može biti: Priprema mliječnih krastavaca)
JEZIKOSLOVNI – ZABAVAVNI DZADATAK (zadatak: Prekmurje u svakom slovenskom mjestu)

Primjereno za zatvorene grupe.
Rok: u bilo koje vrijeme uz prethodni dogovor.

Podijeli

Kontakt podaci

Naj tura d.o.o.
tel: 059 90 07 31, 040 170 876
http://www.teambuilding-izleti.si/
[email protected]