ZARA

O partneru

Zagorska razvojna agencija d.o.o. osnovana je 2006. godine od strane Krapinsko-zagorske županije (KZŽ) s ciljem promocije regionalnog razvoja. Glavne aktivnosti usmjerene su prema sektoru poduzetništva, ruralnog i regionalnog razvoja, turizma te upravljanja fondovima EU, a uključuju:

  • Koordinaciju politike regionalnog razvoja – aktivnosti koje se odnose na pripremu, implementaciju i praćenje provedbe Strategije razvoja KZŽ, lokalnih razvojnih strategija i usklađivanje strateškog okvira KZŽ sa strateškim okvirom RH i EU.

  • Jačanje cjelokupnog društveno-ekonomskog razvoja sukladno strateškim planovima KZŽ – obuhvaća akcije koje se odnose na privlačenje i realizaciju ulaganja u KZŽ, osmišljavanje i provođenje financijskih instrumenata za ulaganje u gospodarstvo, jačanje društvenog razvoja osmišljavanjem i provođenjem projekata rezultirajući jačanjem resursne osnove razvoja KZŽ.

Agencija raspolaže adekvatnom organizacijskom strukturom za implementaciju projekata, posjeduje relevantna znanja i iskustva na području pripreme i upravljanja projektima. Kroz implementaciju gotovo 20-tak projekata stečena su iskustva, vrijedna znanja i vještine potrebne za koordinaciju aktivnosti i partnera, te komunikacijske vještine.

O lokaciji

Zagorje – zelena vrata Hrvatske, regija je  za odmor po mjeri čovjeka. Oaza je to sačuvane prirode, čistog zraka, zelenila i zdravlju bogatih ljekovitih termalnih voda. U pravom arhipelagu pitoresknih brežuljaka smjestio se čitav niz toplica, dvoraca i kurija, rimskih cesta, agroturizama, muzeja, crkvica, pješačkih, konjičkih i biciklističkih staza.Upravo ovdje najviše termalnih izvora koji, pretočeni u moderna kupališta s vrhunskim hotelima i gastronomskom ponudom, Zagorje čine pravom hrvatskom kontinentalnom rivijerom. Na vodenom planetu u Termama Tuhelj strasti tobogana i „divljih“ rijeka umiruje najveći svijet sauna i ljekovito blato bogato mineralima. Baš kao i u Termama Jezerčica, mjestu gdje se vulkanske kapljice dodiruju i spajaju sa pitomim zagorskim brežuljcima. Poseban, intiman ugođaj boravka pružiti će vam hotel Villa Magdalena koji već nekoliko godina osvaja titulu najboljeg malog obiteljskog hotela na kontinentu. Kažu da nema čovjeka koji bar jednom nije poželio biti mažen i pažen i pritom uživati u slasnim delicijama na tanjuru i u čaši, a upravo takvu pruža eno-gastro ponuda hotela Kaj u Mariji Bistrici. Vodena toplina AquaeVivaetu grli još od vremena starih Rimljana. Ne zna se dali se u njima kupao i liječio neandertalac, krapinski pračovjek, ali zna se da je njegov dom bila špilja na Hušnjakovom gdje se nalazi i jedan od najpoznatijih europskih muzeja posvećen upravo neandertalcima. Posebnu čaroliju čini zagorski labirint vinskih putova. Nezaboravan, jer vodi vrhovima brežuljaka, uz pogled od kojeg zastaje dah. Inspirativan, jer je satkan od osunčanih zelenih vinograda, drvenih kleti, žuljevitih ruku i osmjeha dobrodošlice. Neodoljiv, jer sljubljuje okuse sočnih pečenih purica i brižno njegovane vinske karte. Ugodan, jer vjetar bregima nosi zvukove domaće popevke. Na najljepšim zelenimbregima, u samom srcu Hrvatskog zagorja, smjestili su se najljepši među njima „Vuglec Breg”, „Bolfan Vinski vrh“, „Vinarija Petrač“i ambijenti za vrhunski ugođaj i potpuni užitak u pravom prirodnom okruženju Hrvatskog zagorja, koji povezujutradiciju zagorskog kraja s modernim standardima u turizmu.

Izvor: www.visitzagorje.hr